Lahodný bezlepkový cuketový koláč

08/27/2023

🥒Využijte sezónu cuket a upečte si tento lahodný bezlepkový, cuketový koláč 🥧 Cuketa:

🥒je velmi nízkokalorická zelenina, což ji činí skvělou volbou pro ty, kteří sledují svou váhu nebo chtějí snížit příjem kalorií.

🥒obsahuje vysoké množství vody, což přispívá k hydrataci těla a podpoře zdravého trávení.

🥒obsahuje vlákninu, která podporuje zdravou střevní funkci a regulaci hladiny cukru v krvi.

🥒 je bohatá na vitamíny A a C, které jsou důležité pro imunitní systém a zdravou pokožku. Také obsahuje minerály jako draslík pro regulaci krevního tlaku.

Kakao:

🍫 je významným zdrojem antioxidantů, jako je flavonoid epikatechin, který může přispívat k ochraně buněk před poškozením volnými radikály.

🍫 obsahuje látku nazývanou fenylethylamin, která může podpořit uvolnění endorfinů a serotoninu, což může zlepšit náladu.

🍫obsahuje flavonoidy, které mohou pomoci snížit riziko srdečních onemocnění tím, že podporují zdravou cévní funkci a snižují zánětlivé procesy.

🍫je bohaté na minerály, jako je hořčík, železo a draslík, které jsou důležité pro různé funkce těla, včetně nervového a svalového systému.

👩‍🍳Recept:

2 hrnky vločkové mouky

4 hrnky nastrouhané cukety

4 vajíčka od šťastných slepiček

1 hrnek kokosového oleje

3 pl xylitolu

2/3 hrnku kaka

2 čl sody bikarbony

2 čl skořice

Několik čtverečků hořké čokolády

Vajíčka s xylitolem vyšlehejte do pěny, přidejte olej a šlehejte ještě pár minut.

Suché suroviny, mouku, kakao, sodu bikarbonu a skořici si smíchejte ve velké míse a přidejte vyšlehané vejce, jemně promíchejte aby se těsto spojilo ale pozor aby neopadla pěna.

Nakonec přidejte na jemně nastrouhanou cuketu (s vydlabaným vnitřkem). Vše promíchejte a vylijte na papírem vyložený nebo olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečete na 180 stupňů asi 35 minut.

Poté nechte vychladnout a na vychladlý koláč vylijte rozehřátou čokoládu.

Dejte vychladnout minimálně na hodinu a pak si koláč vychutnejte 👍


 🇦🇺🥒Take advantage of zucchini season and bake this delicious gluten-free zucchini cake 🥧

Zucchini:

🥒 is a very low-calorie vegetable, which makes it a great choice for those who are watching their weight or want to reduce their calorie intake.

🥒 contains a high amount of water, which contributes to the hydration of the body and the support of healthy digestion.

🥒 contains fiber that supports healthy intestinal function and blood sugar regulation.

🥒 is rich in vitamins A and C, which are important for the immune system and healthy skin. It also contains minerals like potassium trať helps regulate blood pressure.

Cocoa:

🍫 is a significant source of antioxidants, such as the flavonoid epicatechin, which can contribute to the protection of cells from free radical damage.

🍫 contains a substance called phenylethylamine, which can promote the release of endorphins and serotonin, which can improve mood.

🍫 contains flavonoids, which can help reduce the risk of heart disease by promoting healthy vascular function and reducing inflammatory processes.

🍫 is rich in minerals such as magnesium, iron and potassium, which are important for various functions of the body, including the nervous and muscular systems.

👩‍🍳Recipe:

2 cups of oat flour

4 cups grated zucchini

4 eggs from happy hens

1 cup coconut oil

3 pl of xylitol

2/3 cup of poop

2 parts baking soda

2 tbsp cinnamon

A few squares of dark chocolate


Beat the eggs with xylitol until frothy, add the oil and beat for a few more minutes.

Mix the dry ingredients, flour, cocoa, baking soda and cinnamon in a large bowl and add the beaten egg, mix gently so that the dough comes together but be careful not to foam.

Finally, add the finely grated courgette (with the inside hollowed out). Mix everything and pour onto a paper-lined or oiled and floured baking sheet. Bake at 180 degrees for about 35 minutes. Then let it cool and pour the warmed chocolate over the cooled cake.

Let it cool for at least an hour and then enjoy the cake.