cz-Sladký zeleninový koláč? Proč ne.

14.05.2023

🥧 Už jste někdy jedli sladký koláč, kde je hlavní složkou zelenina? 😊 Jestli ne, tak určitě vyzkoušejte koláč ze sladkého bramboru🍠.

Já jsem upekla koláč bez lepku ze sladkého bramboru, mouky z ovesných vloček a bez procesovaného cukru👍. Je to skvělá alternativa ke klasickým dezertům plným cukru a nezdravých tuků👎. Tento koláč obsahuje mnoho živin a vlákniny, které jsou pro tělo prospěšné.

Sladký brambor je bohatý na:

🍠vitamín A,

🍠vitamín C,

🍠draslík,

🍠železo.

Ovesné vločky jsou zase dobrým zdrojem vlákniny, která pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi stabilní a zvyšuje pocit sytosti🫃

Při přípravě tohoto koláče se vyhněte přidávání nadměrného množství cukru a nezdravých tuků. Místo bílé mouky 🌾použijte mouku z ovesných vloček, která je bohatší na vlákninu a má nižší glykemický index ⬇️

🥧Koláč ze sladkého bramboru a ovesných vloček může být skvělou volbou pro lidi, kteří se chtějí zdravě stravovat a při to rádi mlsají🤤.

👉Pokud máte zájem o další zdravé a chutné dezerty, neváhejte mi napsat a já vám můžu pomoci s výběrem ingrediencí a přípravou zdravých a výživných dezertů a jídel 😊