cz-Je mírná konzumace alkoholu opravdu tak zdraví škodlivá a co říkají odborné studie?

12.08.2023

Začíná léto ☀️a to láká k pití letních alkoholických nápojů🍹Je nutné si uvědomit, že alkohol je toxin pro lidský organismus, ale občasná a mírná konzumace alkoholu častokrát patří ke společenskému životu

👉Nová metaanalýzy z tohoto roku publikovaná v Journal of the American Medical Association, která zahrnuje 107 studií, nezjistila žádné signifikantně snížené riziko úmrtnosti ze všech příčin mezi příležitostnými konzumenty alkoholu, kteří konzumují alkohol v malém množství ve srovnání s celoživotními abstinenty.

🗓️Konzumace alkoholických nápojů se datuje od pravěku. První důkazy o výrobě alkoholu pocházejí z období před 9 000 lety a jsou spojeny s objevem fermentace.

Který nápoj mám nejraději já? Cider🍺, který jsem objevila, když jsem žila v Austrálii. Cider je fermentovaný nápoj z jablek a fermentace cideru přináší několik benefitů:

🥘 Zlepšení trávení -> Během fermentace se cukry obsažené v ovoci přeměňují na alkohol a oxid uhličitý prostřednictvím kvasinek. Tento proces může napomoci trávení tím, že pomáhá látkám v ovoci se rozložit a přispět k lepšímu trávení.

✅Probiotické vlastnosti -> Fermentované nápoje, jako je cider, mohou obsahovat živé kultury kvasinek a bakterií, které jsou prospěšné pro střevní mikroflóru. Tyto probiotické látky mohou podporovat zdraví trávicího systému a posilovat imunitní systém.

🍨Nižší obsah cukru -> Při fermentaci se cukry v ovoci přeměňují na alkohol. To znamená, že fermentovaný cider obvykle obsahuje nižší množství cukru než nefermentované ovocné nápoje. Pokud se snažíte omezit příjem cukru, může být fermentovaný cider lepší volbou.

Nejchutnějši cider 🍺 je dle mého názoru čepovaný F.H. Prager (www.fhprager.cz), který je nefiltrovaný neobsahuje žádná aromata, konzervanty, barviva ani přidané cukry ✅, které se v ostatních nekvalitních ciderech často necházejí.